Средната възраст на пътническите вагони на е 30 години. Това

...
Средната възраст на пътническите вагони на е 30 години. Това
Коментари Харесай

Вагоните в БДЖ - на средна възраст 30 години

Средната възраст на пътническите вагони на е 30 години. Това е написал министърът на превоза Росен Желязков в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Димитър Данчев, оповестява.
“БДЖ Пътнически транспорти ” имат 599 вагона, от които в придвижване са 391, и 242 локомотиви и мотриси, от които на релси са 170. Вагоните първа класа са 72, от тях в придвижване са едвам 46, от всичките, в това число спрените, 48 са над 30 години. От второкласните единствено 8 са до 10 година, над 70% са от 26 нагоре.
 БДЖ кръсти новите си локомотиви Аспарух и Тервел (СНИМКИ) БДЖ кръсти новите си локомотиви " Аспарух " и " Тервел " (СНИМКИ)
Новите локомотиви на БДЖ " Siemens Smartron ", кръстени " Аспарух " и " Тервел " към този момент са в придвижване по жп линии от София до Варна и Бургас. М...
Изходът от преклонната възраст на влаковете е в поетапния ремонт, като 10-годишната стратегия на сдружението планува графикът след интервала да се извършва със 160 локомотиви и мотриси и с 450 вагона. Желязков подчертава и на капиталовата стратегия на компанията, която включва закупени нови 15 магистрални локомотива “Сименс Смартрон ”, поетапно вложение в 20 електрически мотриси с нараснал комфорт, които да са за дълги дистанции, и на 25 мотриси за къси и междинни дестинации. Той напомня, че тече главен ремонт с следваща поддръжка на 46 електрически и дизелови мотриси “Дезиро ” на “Сименс ”, както и възобновяване и рационализация на пътнически вагони. Към края на февруари ще са подготвени 15 от тях. С плануваните поправки се цели да се удължи употребата на така наречения преносим състав с 15 години.
Близо половината вагони на “БДЖ Товарни транспорти ” не са в придвижване. Дружеството има 4 588 вагона, от които в придвижване са 2509. Локомотивите му са 190, като на релси са 113, 77 са в изолираност, като от тях могат да се ремонтират 24. Промени в регламента за правата на пасажерите в железопътния превоз, който бе признат преди дни от Съвета на Европейския съюз, плануват железопътните компании да издават билети във влака. Това се отнася и до БДЖ, само че измененията стават наложителни след 2 години от публикуването му в Официалния вестник на Европейски Съюз. Железопътните компании ще бъдат насърчавани да издават директни билети, което е отбрана при пропуснати връзки.
Билетите за пътешестване с прехвърляне ще са наложителни, в случай че свързващите влакове се оперират от една и съща жп компания, показват от Съвета. Компаниите ще би трябвало ясно да осведомят пасажерите, че купуват билет за пътешестване с прехвърляне, в противоположен случай могат да носят отговорност. Жп превозвачите ще са длъжни да прекачат пасажер, който пътува с пряк билет, в това число и на различен тип превоз при нужда. Ако това не се случи до 100 минути, пасажерът ще има право да вземе различен наземен превоз, а по-късно жп компанията ще му заплати разноските, плануват промените.
От 2023 година хората с увреждания ще имат право на помощ при качване и слизане от районните влакове, както и при тези, които пътуват на дълги дистанции, в случай че на гарата има подготвен личен състав. Пътниците с понижена пъргавина или с увреждания би трябвало да известят не 48, а 24 часа по-рано, че имат потребност от помощ. До 2026 година обаче се желае съобщение до 36 часа. Във всеки трен би трябвало да има 4 места за колела. Отказ от транспорт на велосипед може да се направи, в случай че вагонът няма условия. Според Съвета на Европейски Съюз, защото такива обстановки за неспособност да се обезпечи място са все по-рядко, железопътните предприятия ще бъдат задължени да конфигурират места за транспорт на колела.
 БДЖ с ново цифрово приложение РАДАР БДЖ с ново цифрово приложение РАДАР
БДЖ вкарва ново цифрово приложение, посредством което потребителите могат да наблюдават в действително време местоположението на всички пътничес...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР