Средната възраст, на която хората са се сдобивали с деца

...
Средната възраст, на която хората са се сдобивали с деца
Коментари Харесай

ДНК изследване: Хората стават родители средно на 27 години през последните 250 000 години

Средната възраст , на която хората са се сдобивали с деца през последните 250 000 години, е 26,9 години. Освен това възрастта на бащите е систематично по-висока (средно 30,7 години) от тази на майките (средно 23,2 години).

Това е главният извод от ново изследване на американски учени, първото по рода си за толкоз дълъг интервал от време, по отношение на човешката еволюционна история по въпроса за продължителността на човешкото потомство . Предишните оценки стигаха до 45 000 години обратно и включваха и двамата родители, без да се прави разлика сред двата пола.

Изследователите от Университета в Индиана, ръководени от професора по компютърна биология Матю Хан , които разгласиха в списание „ Science Advances “, откриха, че разликата във възрастта сред бащите и майките последователно се е свила през последните 5000 години. което се дължи основно на обстоятелството, че възрастта, на която дамата става майка за първи път, непрестанно се усилва (понастоящем тя се прави оценка на 26,4 години приблизително в интернационален план).

" Установихме, че можем да предскажем възрастта, на която хората имат деца, по типовете ДНК разновидности , които предават на децата си ", споделя доктор Хан.

ДНК на децата, наследена от родителите, съдържа към 25 до 75 нови разновидности. Видът на разновидностите при децата зависи от възрастта на бащата и майката.

В допълнение към увеличението на възрастта на майката , когато тя ражда първото си дете, откривателите откриват, че възрастта на родителите не се усилва с непрекъсната скорост от предишното до наши дни, а наподобява е намаляла преди към 10 000 години заради увеличението на популацията на Земята, което съответствува със селскостопанската гражданска война и възхода на цивилизацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР