Средната възраст на депутатите в 49-ия парламент е около 46

...
Средната възраст на депутатите в 49-ия парламент е около 46
Коментари Харесай

Средната възраст на депутатите в 49-ия парламент е около 46 години, 58 от тях са жени

Средната възраст на депутатите в 49-ия парламент е към 46 години, 58 от тях са дами. Това заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Централната изборна комисия Росица Матева.

Абсолютно същата е била броя на дамите и в предходното Народно заседание, разяснява Матева. Мъжете и тогава, и в този момент са 182-ма от 240 народни представители.

Най-възрастният народен представител и в този парламент е Вежди Рашидов, заяви Росица Матева. По Конституция най-възрастният присъстващ депутат открива първото съвещание на новоизбраното Народно заседание. Рашидов беше определен за ръководител на 48-ия парламент.

Най-младият народен представител в новото 49-ото Народно заседание е Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС, роден през 1999 година, заяви Матева. Кръстев влиза в Народното събрание като депутат от Русе. 

Ветеранът в Народното събрание Рамадан Аталай от Движение за права и свободи още веднъж ще бъде народен представител от Пловдив област, като това ще е неговият 12-ти парламент.

Този път водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов ще постави клетва като народен представител. Председателят на „ ИТН “ Станислав Трифонов пък се отхвърли да е депутат в 49-то Народно събрание.

Президентът Румен Радев привиква първото съвещание на 12 април от 10 часа, оповестиха по-рано през днешния ден от прессекретариата на президента.

Припомняме резултатите: В 49-ото Народно събрание ГЕРБ-СДС има 69 мандата, коалиция „ Продължаваме Промяната - Демократична България “ - 64. Партия „ Възраждане “ ще бъде с 37 депутати, Движение за права и свободи - с 36 мандата. Депутатите на „ Българска социалистическа партия за България “ ще бъдат 23-ма, а на „ ИТН “ - 11.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР