Средната цена на студио в Будапеща е 2450 EUR/кв.м, показва

...
Средната цена на студио в Будапеща е 2450 EUR/кв.м, показва
Коментари Харесай

Невероятно покъпване на този тип жилища

Средната цена на студио в Будапеща е 2450 EUR/кв.м, демонстрира разбор, оповестен от унгарската организация за недвижими парцели Ingatlan. При панелките междинната стойност на гарсониера е 957 000 форинта (2350 EUR/кв.м), до момента в който тухлените жилища са още по-високи - 1,04 милиона форинта (2550 EUR/кв.м). И за двата вида жилища последните нараствания на цените са много над 20%.

Междувременно цената на квадратен метър на панелни жилища от 40-79 квадратни метра се увеличи с 30% до 780 000 форинта (1900 EUR/кв.м). За тухлени къщи цената на квадратен метър за апартамент със същата повърхност е 1 милион форинта.

„ Ръстът на цените на по-големите жилища е под междинния, което също предвещава промени на жилищния пазар в близко бъдеще “, се споделя в изследването.

Ласло Балог, основен стопански шеф в Ingatlan.com, отдава покачването на цената на дребните жилища на несигурните стопански условия и възходящите ежедневни разноски заради ускоряващата се инфлация. Той означи, че известността на дребните жилища се дължи на по-ниските сметки за комунални услуги, както и на обстоятелството, че те са търсени измежду вложителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР