Средната цена на руския петрол сорт Urals за юли е

...
Средната цена на руския петрол сорт Urals за юли е
Коментари Харесай

Средната цена на руския петрол за юли превиши тавана от $60 за барел - за първи път

Средната цена на съветския нефт вид Urals за юли е 64,37 $ за барел, демонстрират данните на съветското Министерство на финансите. Тази стойност на индикатора е с 18% по-ниска от юли 2022 година (78,4 $ за барел). Тя обаче е над " тавана " от 60 $ за барел, избран от страните от Г-7 от декември 2022 година

За юни междинната цена за барел Urals беше 55,3 $ за барел, т.е. за месец той е поскъпнал с 16,4%.

За интервала януари-юли междинната цена за барел Urals продаван в чужбина е съвсем 54 $, прецизират от съветското ведомство.

Министерството на финансите оповестява още, че междинната цена за барел North Sea Dated (NSD, подхожда на сместа Brent) за юли е 80 $.

Независимо че цената на съветския нефт надвиши " тавана ", натрапен от западните страни, усилването на контрола (от страна на САЩ) за съблюдаване на глобите може да бъде възпрепятствано от измението на салдото на интернационалните пазари на нефт, написа " Комерсант ". Сега цените на петрола още веднъж порастват, поради упования дефицит на фона на понижения рандеман от Саудитска Арабия и понижения експорт на Русия (за да поддържа цените, Русия разгласи понижаване на добива с 500 хиляди барела на денонощие).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР