Средната цена на пинта (близо 0.6 литра, традиционният за Острова

...
Средната цена на пинта (близо 0.6 литра, традиционният за Острова
Коментари Харесай

Пътеводител на бирените цени насочва британските туристи

Средната цена на пинта (близо 0.6 литра, обичайният за Острова обем) бира във Англия е 4 паунда. В началото на летния туристически сезон, съвпадащ със старта на международното състезание по футбол, порталътwww.moneyguru.com> пресметна къде за същата цена британците могат за изпият най-вече бира и къде - минимум.

Сред 30 най-посещаваните от британците дестинации в целия свят най-изгодна за посещаване е столицата на Чехия. В Прага английският екскурзиант за парите си за една халба ще изпие 3.4 пинти. Това значи, че среднат ацена на пинта бира там е 1.17 паунда.

На второ място е Йоханесбург - 2.4 пинти за 4 паунда. Сред европейските градове четвърти е Краков - 2.2 пинти, Берлин е осми - 1.4.

Най-малко бира за 4 паунда човек може да изпие в Дубай - 0.4 пинти. Една бира в обичайния за британците размер тук излиза 9 паунда. Втора е столицата на Норвегия Осло, където за междинната във Англия цена тук може да се изпие единствено половината. Една пинта бира в локалните заведения коства приблизително 7 паунда. Следват Хонконг и Сингапур (0.6 пинти), Ню Йорк, Париж, Лондон (0.7 пинти).

 Пътеводител на бирените цени насочва английските туристи
© www.moneyguru.com
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР