Средната цена на новите коли в САЩ е по-висока от

...
Средната цена на новите коли в САЩ е по-висока от
Коментари Харесай

Форд и Дженеръл мотърс: Автомобилните дилъри са виновни за високите цени на новите коли

Средната цена на новите коли в Съединени американски щати е по-висока от всеки път и някои от най-големите автомобилни производители стартират да упрекват дилърите, които продават транспортните им средства.

Около 10% от търговците в мрежата на " Форд " да вземем за пример са оповестили по-висока цена от препоръчаната от автомобилния производител, споделя основният изпълнителен шеф на компанията Джеймс Фарли. По думите му дилърите може да получат към този момент по-малко модели.

С такова предизвестие към дилърите излезе и " Дженеръл мотърс ". Според компанията някои от тях са надули цените на колите през предишния месец.

В последно време наклонността сочи, че връзките сред автомобилните производители и търговците се трансформират, на фона на все по-голямата конкуренция за клиенти на свития пазар, написа Quartz.

Автомобилните производители нормално предлагат цена на дребно, когато продават своите транспортни средства на дилъри, само че търговците не са задължени да се придържат към нея.

Преди е било необичайност дилърите да продават коли над цената, предложена от фирмите, само че тази наклонност стартира да се обръща през предходната година. 80,3% от продажбите на коли в Съединени американски щати са били с по-високи от препоръчаната цена на дребно през януари, спрямо едвам 0,2% от продажбите на коли през 2019 година

През последната година фирмите се опитваха да създават задоволително коли, с цел да отговорят на търсенето на клиентите на фона на дефицита на микрочипове и другите ограничавания във веригата на доставки. Цените, както на използваните, по този начин и на новите транспортни средства са се повишили до рекордни стойности.

Според разнообразни оценки на специалисти един нов автомобил е Съединени американски щати е продаван за над 47 000 $ през декември, което е с над 6 000 $ повече от миналата година.

Моделите с най-голяма надценка нормално са тези от по-луксозен клас. " Мерцедес-Бенц " да вземем за пример предлага на дилърите цена 168 868 $ за автомобила " Мерцедес-Бенц " G-Class, само че сега те го продават за приблизително 176 299 $ на клиентите.

Компании като GM и " Форд " са изправени пред конкуренция от автомобилни производители, които продават непосредствено на клиенти. Това е политика на Tesla да вземем за пример.

На фона на електрификацията на американския пазар това става още по-голям проблем.

Миналия месец " Форд " предизвести търговците да не покачват цените за електрическия модел F-150, след известия, че те са били рекламирани с до 30 000 $ над препоръчаната цена от компанията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР