Средната цена на жилищата в САЩ достигна 200 700 USD.

...
Средната цена на жилищата в САЩ достигна 200 700 USD.
Коментари Харесай

Нов максимум при цените на жилища в САЩ

Средната цена на жилищата в Съединени американски щати доближи 200 700 USD. Това е растеж от 6.8% спрямо април 2007 година – малко преди краха на пазара. Най-голямо повишаване се регистрира в Денвър, Далас и Сан Хосе. В Денвър нарастването е над 60% по отношение на пика на пазара преди 10 години. Днес там покупко-продажби се правят при междинни стойности от 371 100 USD, до момента в който през април 2006-а продажбите са се осъществили на равнища 235 900 USD., регистрира PropertyWire. Двете съществени аргументи за подема са мощният пазар на труда и постоянният растеж на приходите на популацията.

От 35-те най-големи имотни пазара в Съединени американски щати в 15 се регистрира пик в цените. По-доброто заплащане в Портланд е довела до 26% растеж в цените на парцелите там за последното десетилетие.

Към момента 48% от жилищата, които се продават в Съединени американски щати, костват по-скъпо спрямо началото на рецесията. Силно застъпено е сегментирането на пазара. Така да вземем за пример, в Денвър цените са се нараснали с 99%, до момента в който в Лас Вегас едвам с 1%.

Недвижимите парцели нарастват, само че остават налични на първо място поради ниските лихвени проценти по ипотечните заеми, изясняват анализатори. По-голям проблем е извънредно ниското предложение, което поражда висока конкуренция, респективно подтиква цените нагоре. С 13% по-малко са предложенията през днешния ден на пазара спрямо година по-рано. Това е най-силният спад от юни 2013 година

Средните наемни равнища също регистрират растеж. През юли те са били с 1.6% по-високи в съпоставяне със същия месец на предходната година. Днес покупко-продажби се подписват при междинни равнища от 1420 USA на месец. В Сиатъл, Сакраменто и Лос Анжелис растежът на наемите е най-голям. В първите два града той е 5%, а в последния 4%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР