Средната цена на ел енергията поскъпва с 2.03%. За ЧЕЗ

...
Средната цена на ел енергията поскъпва с 2.03%. За ЧЕЗ
Коментари Харесай

Парното поскъпва със 7%, а токът - с 2%

Средната цена на ел силата нараства с 2.03%. За ЧЕЗ повишението е с 1.75%. За електроразпределителното сдружение ЕВН 1.82%, а за ЕНЕРГО-ПРО 2.78%.

Това стана ясно на изключителна конференция на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов.

Средната цена на топлинната сила скача със 7.33%, за топлофикация - 7.46%, за ЕВН Топлофикация Пловдив - 0.94%, за Енерджи Варна - 4.89%.

Цената включва по едно и също време и цената на електрическата енергия и мрежовите услуги. Увеличението за крайните консуматори на природен газ ще бъде в границите на 6.5%.

В същото време до момента в който КЕВР заседаваше представители на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия и поданици на столицата излязоха на митинг пред постройката на комисията.

Протестиращите носеха транспаранти с надписи " Убиват ни с тока, водата и парното ", " И за въздуха ли ще плащаме ", " ЧЕЗ на народа, не на шайката ", " Няма да плащаме на Гинка " и други.

Велизар Енчев, от Движение за радикална смяна " Българска пролет ", който също взе участие в митинга, съобщи за news.bg, че прави оценка повишаването на тока, топлата вода и парното като посягане върху обществените права на българските жители. Целта е всички ние да платим на Гинка Върбакова придобиването на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ, посоми той.

Енчев изясни, че КЕВР подвига цените по коренен метод, в деня, в който се подвигат и пенсиите с 3.8%. Ако сумираме резултата с нарастването на природния газ с 10.81%, то на процедура пенсиите към този момент са изядени на половина, съобщи Енчев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР