Средната цена на двустаен апартамент в курорта “Св. Св. Константин

...
Средната цена на двустаен апартамент в курорта “Св. Св. Константин
Коментари Харесай

Ваканционните имоти край морето продължават да поскъпват

Средната цена на двустаен апартамент в курорта “Св. Св. Константин и Елена ” край Варна е към 82 хиляди евро, а тристайно жилище коства 150 хиляди евро, описаха брокери на парцели. В “Слънчев ден ” цените са доста по-високи.

С към 20-25% за година са нарастнали цените на ваканционните парцели в България, демонстрира разбор на компания за недвижими парцели. Значително повишаване има в курортите край Варна. На първите места по растеж на цените са курортите “Св. Св. Константин и Елена ”, “Слънчев ден ” и “Златни пясъци ”. Именно тези три комплекса притеглят най-сериозен интерес от страна на купувачите. “Където има максимален интерес, там е и най-голямото придвижване на цените ”, споделят брокери.

При избор на ваканционен парцел купувачите държат на добра инфраструктура, положително строителство и разположение на постройките, както и на съществуването на спомагателни улеснения като басейн и градина. Много купувачи желаят таксата за поддръжка да е ниска, само че за хубави парцели в затворени комплекси това е мъчно постижимо.

Ваканционните парцели край морето притеглят доста българи, само че и задгранични купувачи. Напоследък се следи наклонност от ден на ден българи, живеещи в чужбина, да купуват ваканционни парцели, с цел да има къде да почиват през лятото, споделят брокери. Наред с това доста българи купуват ваканционни парцели, с цел да вложат парите си.

Високите цени на парцелите не стопират купувачите. Това се отнася както за българите, които желаят да вложат парите си в парцел, по този начин и за чужденците. Жителите в региона на Варна виждат морето всеки ден. Но за българите, които живеят в чужбина, и за чужденците притежаването на парцел край морете, в който могат да вървят когато си изискат, е огромно преимущество. Едно от нещата, които притегля чужденците, е положителното устройство на морските ни курорти. Затова и доста от купувачите остават да живеят целогодишно във ваканционните парцели в България. Това се отнася най-вече за хора, които могат да работят отдалечено.

И българи, и чужденци влагат най-често в студиа и двустайни жилища в курортите. Освен на ваканционни парцели, остава мощно търсенето и на жилища и къщи в границите на самия град Варна и във вилните зони към него. Купувачите вземат по-бавно решение за покупка на парцел защото са доста взискателни и наблюдават деликатно положението на пазара. При наемите на жилища пазарът в региона на Варна също е постоянен, разясняват брокери на парцели.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР