Средната цена е била 300-350 лв., според Коледният топ 10

...
Средната цена е била 300-350 лв., според Коледният топ 10
Коментари Харесай

Смартфонът е най-търсен на изплащане през декември

Средната цена е била 300-350 лева, съгласно „ Коледният топ 10 на погашение “

През декември хората са купували на погашение смарт телефони с огромен 14,2 см екран с HD+ резолюция и мощен процесор (снимка: CC0 Public Domain)

Половината от заявките за покупка на погашение през декември м.г. са били за артикули за развлечение, сочи класацията „ Коледният топ 10 на погашение “ на БНП Париба Лични Финанси, показана през днешния ден на конференция в Пловдив.

Според данните, продуктите за развлечение – тв приемници, смарт телефони, преносими компютри, конзоли за игри, многофункционални аудио системи и игри за конзоли – са на шест от десетте топ позиции. Шест от десетте най-търсени продукта пък са били на по-ниски цени спрямо годишната ранглиста на компанията за потребителско кредитиране.

Така да вземем за пример, най-търсеният модел смарт телефон през последната година е коствал 900-950 лв., до момента в който през декември хората най-често са купували на погашение устройства на цена 300-350 лв.. Същият тренд се следи и при тв приемниците, преносимите компютри, диваните, климатиците и готварските печки.

Повишеното търсене на артикули за развлечение демонстрира, че в края на годината хората са по-склонни да провиснал бюджета си и да купуват артикули за наслаждение, а не за ежедневните им потребности. Това се потвърждава и от обстоятелството, че конзолите и игрите за тях и аудио системите не са показани в годишното издание на класацията „ Топ 10 на погашение “ и през декември изместват хладилника, обзавеждането за спалня и матрака.
още по тематиката
Най-търсената стока е бил смарт телефонът. Хората са купували на погашение устройство с огромен 14,2 см екран с HD+ резолюция и мощен процесор, което разрешава гледане на видео и мобилни игри. Всички тези спецификации са на рационалната цена от 300-350 лв..

Други артикули, свързани със заниманието, са конзолите и игрите за тях. През декември 2018 година са подадени заявки за финансиране на съвсем 3 000 такива продукта. Най-търсената подпора е топ модел на междинна цена 450-500 лв.. Хората са купували също игри на междинна стойност 60-80 лв..

През декември 2018 година е регистрирано доста намаляване на междинните цени на шест от десетте топ продукта, спрямо цялата минала година. Например, спечелилият в класацията „ Топ 10 на погашение 2018 “ е смарт телефон на междинна цена 900-950 лв.. През последния месец на годината най-търсеният модел е коствал 300-350 лв..

Същото се отнася и за преносимите компютри. През декември хората най-често са заявявали потребителски заеми за покупка на преносими компютри на цена 500-550 лв., до момента в който спечелилият за 2018 година коства 650-700 лв.. Останалите артикули с по-ниски междинни цена са тв приемниците, диваните, климатиците и готварските печки.

Тази наклонност се изяснява с развиването на технологиите. Благодарение на това, хората могат да си купят устройства с отлични характерности на рационална цена. През 2018 година спецификациите на междинен клас смарт телефон са доста близки до тези на топ модел през 2017 година

Същото се следи и при тв приемниците – през 2017 година 43-инчов LED Smart тв приемник е коствал 900-950 лева, до момента в който през декември 2018 година междинната му цена е била 700-750 лв.. Развитието на технологиите разрешава на хората да си купят повече дарове, без да се постанова да харчат повече средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР