Средната стойност на смартфоните, които използваме, се повишава с удължаване

...
Коментари Харесай

Все по-дълго използваме един и същи смартфон


Средната стойност на смарт телефоните, които използваме, се покачва с удължение на използването им (снимка: CC0 Public Domain)

Въпреки стартирането на iPhone 14 този месец, на който се разпореждат огромни очаквания за растеж в продажбите, преобладаващата наклонност е мобилните телефони да се употребяват все по-дълго от потребителите.

Последният тримесечен отчет за трендовете в промишлеността за продан и надграждане на мобилни устройства от Assurant разкри, че потребителите резервират своите смарт телефони по-дълго. Средната възраст на смарт телефоните, излъчени посредством стратегии за продан (втора употреба), минава границата от 3,5 години. Това се случва за първи път.
още по темата
Само в Съединени американски щати за второто тримесечие на годината са били върнати за преработване или повторна приложимост 767 милиона телефона. Това съставлява 34% нарастване по отношение на същото тримесечие на предходната година. Тенденцията значи, че цената на всяко устройство действително се покачва, показват анализаторите.

В допълнение към възходящата междинна възраст на устройствата, която е забележителна, за първи път iPhone 11 се оказва номер едно устройство, излъчено за продан, съставлявайки 35% от петте най-популярни устройства, събрани посредством стратегиите за продан и надграждане.

Разбивката демонстрира още, че междинната възраст на iPhone, излъчен за наново прилагане, се е повишила до 3,51 години. През това време междинната възраст за моделите с Android към този момент е 3,62 години. Galaxy S9 остава най-хубавото Android устройство, излъчено за препродажба, от първото тримесечие на 2020 година до момента.

„ Глобалното търсене на използвани устройства на вторичния пазар продължава да пораства. Това отразява повишението на цената на устройствата при подмяна. Въпреки че потребителите държат смарт телефоните си за по-дълго време, виждаме от ден на ден хора да търгуват със своите устройства “, разяснява Биджу Наир, изпълнителен вицепрезидент за световен обвързван живот и интернационален проект в Assurant.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР