Средната работна заплата у нас се е увеличила с близо

...
Средната работна заплата у нас се е увеличила с близо
Коментари Харесай

С 12% нараснали заплатите у нас през тази година

Средната работна заплата у нас се е нараснала с близо 12% през тази година, регистрира общественият министър Деница Сачева, съобщи Българска национална телевизия. На съвещание на Тристранният съвет за съдействие работодатели, синдикати и държавното управление разискаха повишението на минималната заплата до 610 лв. от 1 януари.

``
реклама

Заседанието беше бойкотирано от огромните работодателски организации, които преди две седмици разпространиха позиция, че няма да участват на тристранката, до момента в който не бъде направено предложение за нов ред за погашение на болничните. Днес те препотвърдиха позицията си.

 На съвещанието на тристранката участва само Съюза за стопанска самодейност. От бизнес организацията потвърдиха, че са срещу приемането на по-високата минимална заплата, тъй като не поддържат цялостния механизъм, по който тя се образува.

Според данните на общественото министерство заплатите в публичния бранш са изпреварили тези в частния, най-малко съгласно формалните данни. Общата междинна заплата за тази година се е нараснала с съвсем 12% до 1249 лв..

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР