Средната продължителност на живота в Япония е спаднала за първи

...
Средната продължителност на живота в Япония е спаднала за първи
Коментари Харесай

Средната продължителност на живота в Япония спада за първи път от 10 години


Средната дълготрайност на живота в Япония е спаднала за първи път от 10 години през 2021 година, до момента в който страната се бори с пандемията от COVID-19, демонстрираха данни на японското здравно министерство през днешния ден, съобщи БТВ.

Данните демонстрират, че продължителността на живота при дамите е била 87,57 години, което е с 0,14 години по-малко от миналата година, до момента в който продължителността при мъжете е намаляла с 0,09 години до 81,47 години. 

Това беше първият спад от 2011 година, когато мощно земетресение и цунами раздрусаха североизточна Япония, причинявайки радиоактивни приключвания в атомната централа " Фукушима Даичи ", които взеха над 15 000 жертви, както и десетки хора в неопределеност.

Въпреки спада, Япония заема първо място във връзка с продължителността на живота на дамите, следвана от Южна Корея с 86,5 години и Сингапур с 85,9 години.

Япония е на трето място при продължителността на живота на мъжете след Швейцария, където те живеят приблизително 81,6 години, а в Норвегия 81,59 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР