Средната продължителност на живота в Германия е спаднала значително между

...
Средната продължителност на живота в Германия е спаднала значително между
Коментари Харесай

Продължителността на живота в Германия е намаляла през годините на пандемия

Средната дълготрайност на живота в Германия е спаднала доста сред 2019 година и 2021 година, заяви през днешния ден Федералната статистическа работа (Дестатис). Тя отдава тази смяна на извънредно високия брой смъртни случаи по време на пандемията от ковид, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Дестатис оповестява, че продължителността на живота при дамите предходната година е била 83,2 години, а при мъжете - 78,2 години. Това е спад надлежно с 0,4 и 0,6 години спрямо данните от 2019 година, последната година преди експлоадирането на пандемията.

„ Основната причина за това развиване са извънредно високата смъртност по време на вълните от COVID-19 “, се споделя в изказване на службата.

Преди разпространяването на коронавирус смъртните случаи във федеративната страна набъбнаха приблизително с 1-2% годишно, усилиха се с 5% през 2020 година и набъбнаха с още 4% предходната година, демонстрира статистиката. Това значи, че смъртните случаи в Германия през тези две години са били от 70 000 до 100 000 повече, в сравнение с би се планувало статистически.

Службата сподели, че през двете години са докладвани близо 115 000 смъртни случая на хора с ковид, до момента в който защитните ограничения, свързани с пандемията, може да са понижили смъртните случаи от други болести. Германия има население от 83 милиона души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР