Средната продължителност на един хигиеничен душ в Холандия продължава средно

...
Средната продължителност на един хигиеничен душ в Холандия продължава средно
Коментари Харесай

В Нидерландия вече раздават и подаряват пясъчни часовници и таймери за душ

„ Средната дълготрайност на един санитарен душ в Холандия продължава приблизително девет минути, по данни на държавната изследователска компания Milieu Centraal. Намаляването на продължителността на душовете до пет минути може да спести на едно домакинство 60 кубични метра природен газ годишно, горивото, което доста домове употребяват за загряване на вода. Преди енергийната рецесия в цялата страна се използваха 40 милиарда кубически метра газ годишно “, написа американското издание на The Wall Street Journal.

Холандското държавно управление се пробва да принуди народа на Нидерландия да резервира енергийните запаси на страната, откакто понижи доставките на съветски природен газ за Европа. Намаляването на времето за взимане на душ може да спести на всяко домакинство към 130 евро годишно, споделя държавното управление. В една североизточна провинция локалните управляващи даже раздадоха таймери, с цел да насърчат хората да пестят пари.

Карла Генераал прекарваше всеки ден по 15 минути под душа, като последователно повишаваше температурата на водата. Приятелят й не можа да разбере екстравагантността на Карла и й подари песъчлив часовник с петминутен таймер, с цел да управлява времето за взимане на душ.

„ Понякога използвах душа, с цел да се отпусна, само че постоянно се размечтавах и губех визия за времето “, споделя тя.

Нарастващите сметки за ток и вероятният недостиг обаче се оказват задоволителна мотивация. „ Сега се окъпвам пет минути и подкрепям температурата на водата си естествена “, добави Карла.

Питър загар Брюгенкате, представител на министерството на стопанската система и климата на страната, споделя, че хората би трябвало да „ спестят допустимо най-вече сила, с цел да изпълнят газовите складове и да оцелеят през зимата “.

Базираната в Амстердам музикална журналистка Теа Деркс споделя, че постоянно се е опитвала да ограничи потреблението на сила. Тя се къпе единствено един път седмично за по-малко от пет минути. 58-годишната Деркс употребява велосипед за превоз, само че това не я изпотява задоволително, с цел да оправдае ежедневния душ.

„ За да ограничи силата при готвене, в този момент госпожа Деркс оставя храни като ориза да заври, след което изключва котлона и слага тенджерата в пашкул, изработен от нейно одеяло, с цел да не изстива. За миене на чинии тя употребява електрическа кана за стопляне на водата, вместо да употребява нагрята с газ чешмяна вода.

– прецизира създателят на публикацията.

Но за някои хора душът си остава свещено място.

Mайндерт Боерсма, 23-годишен студент от провинция Фрисландия, е задоволително завързан към отбраната на климата, с цел да пътешества с трен, с цел да избегне въглеродните излъчвания, свързани със самолета. Но да жертва десетминутния си душ не влиза в проектите му.

Жителката на Амстердам - 25-годишната Ренинде ван Дорестайн, счита, че пет минути не са задоволителни за порядъчен душ.

„ Трябва да си измия косата, да си обръсна краката и всичко това. Отнема 10 или 12 минути “, сподели тя.

Холандското държавно управление също по този начин предизвиква хората да оставят облеклата си да съхнат на открито, вместо да употребяват електрически сушилни, да употребяват вентилатор вместо климатик и да държат щорите затворени в парещ ден.

Райнт Ян Ренес, учен-бихейвиорист, описа, че холандците обичат да пестят пари и са наясно с околната среда. Хората обаче са скептични към настояванията на държавното управление и са склонни да не вършат персонални жертви без основателна причина.

Според Ханс де Кок, основен изпълнителен шеф на уеб страницата за съпоставяне на цените Pricewise, цената на холандската сила за семействата е скочила до приблизително 503 евро през август тази година от 142 евро през август 2021 година И обстановката може да се утежни.

Освен Холандия, други европейски страни също започнаха да вкарват ограничавания, както за потреблението на вода и електричество, по този начин и за температурния режим в частни семейства и публични здания, приключва изданието.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР