Средната годишна приспособена заплата за служителите в ЕС е била

...
Средната годишна приспособена заплата за служителите в ЕС е била
Коментари Харесай

България и Унгария са най-лошите места за работа на чужденци в ЕС

Средната годишна приспособена заплата за чиновниците в Европейски Съюз е била 33 500 евро през предходната година, демонстрира нов знак за възнагражденията за чужденци, който Евростат разгласява за първи път, съобщи " Пловдив 24 ".

Директивата за Синя карта планува потреблението на този знак за установяване на междинната брутна годишна заплата за всяка държава-членка на Европейски Съюз и даване на работни разрешителни на висококвалифицирани служащи.

Директивата има за цел да притегли висококвалифицирани служащи в Европейски Съюз при по-гъвкави условия за приемане, с засилени права и опция за по-лесно прекосяване към друга страна членка на Европейски Съюз за притежателите на Синя карта на Европейски Съюз.

Индикаторът се основава на композиция от данни за национални сметки и изследване на работната мощ (LFS). Той се поправя посредством изложение на заплати на ненапълно работно време като еквиваленти на цялостен работен ден.

Сред държавите-членки на Европейски Съюз най-високата междинна годишна поправена заплата на цялостен работен ден през 2021 година е записана в Люксембург (72 200 евро), последвана от Дания (63 300 евро) и Ирландия (50 евро 300).

Междувременно най-ниските стойности на знака са записани в България (10 300 евро), Унгария (12 600 евро) и Румъния (13 000 евро).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР