Средната брутна заплата сега за педагогическия персонал е около 1080

...
Средната брутна заплата сега за педагогическия персонал е около 1080
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Средната брутна заплата за педагогическия персонал е около 1080 лева

Средната брутна заплата в този момент за педагогическия личен състав е към 1080 лв. в системата на образованието, а междинната съществена заплата е по-ниска - малко над 800 лв., върху която има спомагателни хонорари. Най-много са за прослужено време, зависещо от трудовия стаж. Това сподели пред публицисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той взе участие в церемонията за връчването на премиите в Националния конкурс "Учител на годината ", проведен от Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ.

"Има високи заплати в някои учебни заведения, които са и над 1500 лв. брутни заплати за някои длъжности - за управителните длъжности са по-високи ", означи министър Вълчев. "Това значи, че са по 1800 лв., само че брутната заплата може би малко завишава визията какъв брой е действителната заплата, тъй като се заплащат осигурителни вноски и подоходен налог за сметка на заетото лице. Тези високи заплати са по-скоро на учебните шефове, тъй като техните заплатите са по-високи от тези на учителите ", посочи просветителният министър.

На церемонията участваха с изключение на просветителният министър Красимир Вълчев, столичния кмет Йорданка Фандъкова, както и ръководителя на Държавната организация за протекция на детето Елеонора Лилова.
18 18 18
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР