Средна оценка Много добър (5)“ е резултатът, който са постигнали

...
Средна оценка Много добър (5)“ е резултатът, който са постигнали
Коментари Харесай

На малката матура: Най-добре се справиха в София и Смолян, а най-зле в Сливен и Кърджали

Средна оценка „ Много добър (5) “ е резултатът , който са постигнали четвъртокласниците на националното външно оценяване, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Резултатите демонстрират, че най-добре са се справили децата от София-град, Смолян, Пловдив, Варна, Благоевград и Перник, а  областите с най-ниски оценки още веднъж са Кърджали и Сливен.

По български език и литература учениците са изкарали приблизително 70,5 от 100 точки , резултат съпоставим с този от предходната година. Повишение със 7 т. спрямо предходната година има в междинния резултат по математика , който е 64,4 т. от 100. По скалата за преобразяване на точките в оценки, при което „ Среден (3) “ се слага на 30% от оптималния брой точки, резултатът и по двата предмета е „ Много добър (5) “.

И тази година анализът на резултатите демонстрира, че учениците изпитват по-големи усложнения със дилемите по математика и се оправят по-добре по български език и литература.

С близо 300 повече от предходната година са изпитните работи, оценени с оптимален брой точки – 1707 . 9906 възпитаници са с отлични оценки и по двата предмета, което е с 33% повече спрямо предходната година. 64 възпитаници са с оптимален брой точки – 100, по едно и също време и на двата изпита, а с 0 точки – 31 възпитаници. С по две слаби оценки са към 5 % от четвъртокласниците .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР