Средна оценка добър 4.20 изкараха абитуриентите на задължителната за всички

...
Средна оценка добър 4.20 изкараха абитуриентите на задължителната за всички
Коментари Харесай

Абитуриентите изкараха добър 4.20 на матурата по български

Средна оценка добър 4.20 изкараха зрелостниците на наложителната за всички завършващи гимназия матура по български език и литература. След миналогодишните рекордно ниски резултати на държавните зрелостни изпити, тази година просветителното министерство записва, че учениците са се справили малко по-добре.

" Отчитаме една сполучлива сесия в непредвидени условия ", разяснява зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Тази година учениците приключиха образованието си отдалечено заради рестриктивните мерки поради ковид. Матурите пък бяха отсрочени, което съгласно просветителното министерство е дало повече време за самоподготовка на учениците. Отпаднаха и някои от тематиките, което обаче съгласно ведомството не се е отразило на компликацията на изпитите.

Анализът на резултатите демонстрира, че проблем за учениците остава четенето на текст с схващане, както и основаването на личен текст.

Според разбора на министерството по-високи са междинните резултати на зрелостниците по съвсем всички предмети. По наложителната за всички матура по български език обаче покачването е в границите на статистическата неточност, защото е едвам 2.61 точки (от най-много 100 точки на изпит). По-големи са позитивните разлики по част от предметите от втората наложителна матура, която е по предмет по желание – към 5.5 точки разлика.

По математика, философия, френски и испански език тазгодишните зрелостници означават по-нисък междинен резултат спрямо миналата година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР