Средиземноморието е твърде желан за посещения район - по суша,

...
Средиземноморието е твърде желан за посещения район - по суша,
Коментари Харесай

Средиземноморски градове въвеждат ограничения за туристите

Средиземноморието е прекомерно мечтан за визити регион - по суша, въздух и вода. В ерата на евтините полети рекорден напор от пасажери с круизни кораби докара до защитни ограничения в най-натоварените туристически дестинации.

Дубровник, Венеция и Барселона лимитират влизането на най-големите лайнери. Причината е, че големият напор от туристи провокира тапи и поврежда историческите забележителности. Туристическата вълна има и забележителен резултат върху околната среда, натоварва пътищата и нарушава спокойствието на локалните поданици.



" Похарчихме много пари за туризъм. В същото време, в случай че това не се харесва на хората, мисля, че е право на жителите на града да не желаят подобен тип туризъм там, където живеят ", уточни Дейвид Нюман, екскурзиант от Монреал.

Още през 2021 година Венеция спря достъпа на круизни кораби в историческия си център ​​заради вредите, които огромните кораби са предизвикали на града. Градът вкара и налог за посетителите, които нощуват в зоната на града и възнамерява да вкара система за платени резервации за туристите.



Хърватският град Дубровник е един от най-пренаселените градове в Европа. Потокът от туристи там от време на време е толкоз огромен, че прави невероятно влизането в историческата му част. Към момента средновековният град постанова ограничавания - два кораба с по 2500 или 3000 пасажери да не могат да дебаркират по едно и също време. Барселона от своя страна ще наложи налог върху огромните кораби.

" Опазването на биоразнообразието е нещо все по-важно и е нещо, което е записано на хартия от държавните управления. Затова призоваваме да се постави завършек на краткосрочния метод и на една форма на двуличие ".



Международната асоциация на круизните линии подсети, че на локална основа значително работни места зависят от огромните кораби с туристи. Но претоварването на забележителностите с прекалено много хора крие риск да ги трансформира в не изключително мечтани направления за феновете на устойчивия туризъм, които избират да се любуват на локалните пейзажи необезпокоявани от шумни тълпи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР