Средата на септември е и най-късният срок, в който депутатите

...
Средата на септември е и най-късният срок, в който депутатите
Коментари Харесай

Ива Митева: Добре е третият мандат да отиде при ИБГНИ. Ако има избори, да са 2 в 1

Средата на септември е и най-късният период, в който депутатите да насрочат дата за президентските избори, която ще е през ноември. Това стана ясно от изказване на ръководителя на Народното събрание Ива Митева (ИТН), съгласно която е добре Народното събрание да свърши някаква работа, да актуализира бюджета и да прегледа импортираните законопроекти. Това значи, че или би трябвало да се образува постоянно държавно управление, или партията, която получи третия мандат, да го забави.

Партията, на която президентът ще връчи третия мандат,, в който да го осъществя, сподели Ива Митева пред кореспонденти в Разград, където бе на посещаване в понеделник.

" Затова се надявам да се проведат диспути, полемики във връзка с третия мандат, най-малко такива са поръчките ", разяснява тя.

По конституция президентът може самичък да избере на коя партия да разпореди сформиране на кабинет с третия мандат. Румен Радев има четири варианти – Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ", като Движение за права и свободи е нереалистичен вид, а все още наподобява, че " конкуренцията " е сред Българска социалистическа партия и ИБГНИ.

Ива Митева изрази мнение, че ще е по-добре да го получи " Изправи се БГ! Ние идваме! " .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР