Сред засегнатите са MGM Resorts и Caesar's Palace Емил Василев

...
Сред засегнатите са MGM Resorts и Caesar's Palace Емил Василев
Коментари Харесай

Заради руска хакерска атака големи казина и хотели в Лас Вегас спряха работа

Сред засегнатите са MGM Resorts и Caesar's Palace

Емил Василев преди 1 минута 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 12:46 | 12.09.2023

Военноморските сили на Съединени американски щати създават напълно нов вид трансформиращ се хиперзвуков мотор

АвтомобилиИван Давидов - 9:38 | 13.09.2023

10 надеждни модела на Мерцедес (от по-новите)

ТелефониСветослав Димитров - 13:50 | 13.09.2023

Кога да изключите телефона си от контакта: „ златният стандарт “ при зареждането

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В понеделник доста хотели на MGM Resorts, ситуирани на линията в Лас Вегас и по целия свят бяха наранени от хакерска атака. В продължение на четири дни не функционираше нищо – от игралните машини в казината до връзките в хотелите. Хиляди посетители са били блокирани в хотелските си стаи.

Компанията разгласява изказване в X.

Огромно нарушаване на сигурността на данните

Съобщава се, че компанията за хотели и казина Caesars Entertainment също е била атакувана от група, като е платила откуп за милиони долари, оповестява Radar Online. Според отчет на Wall Street Journal от Caesars е било поискано да платят 30 милиона $, само че те са се договорили с хакерите да платят половината от тази сума.

Данните за гостите и чиновниците са измежду засегнатите материали в MGM. Пробивът в сигурността е засегнал и прекарванията на гостите на тези курорти, които идват от далечни места, с цел да играят хазартни игри.

Под шапката на MGM са някои хотели от най-висока класа на линията – Bellagio, Aria, Mandalay Bay, Cosmopolitan, Excalibur – които превантивно изключиха вътрешните мрежи, откакто откриха пробива в неделя, заяви Financial Times.

Кой и по какъв начин ги е хакнал?

ФБР съобщи, че са осведомени със обстановката и води следствие. Отговорност за офанзивата е поела съветската хакерска формация ALPHV, наричана още BlackCat.

Всичко, което е било належащо, с цел да се реализира офанзивата е било да се разпознава в LinkedIn чиновник, който работи в MGM, хакер да се показа за този член на екипа и да се обади на бюрото за помощ, с цел да изиска промяна на паролата. В рамките на 10 минути цялата система е била хакната, оповестява Forbes.

BlackCat и преди е поемала отговорност за офанзиви против организации като Reddit и Western Digital. Тя е добре позната в средите на производителите на програмен продукт за откуп и в промишлеността за киберсигурност. Хакерската компания е блъснала най-малко 60 организации със своите хакерски атаки.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР