Сред засегнатите е и Аерофлот20 руски компании, сред които „Аерофлот”

...
Сред засегнатите е и Аерофлот20 руски компании, сред които „Аерофлот”
Коментари Харесай

Още 20 руски авиокомпании към списъка за забрана на полетите в ЕС

Сред засегнатите е и „ Аерофлот ”
20 съветски компании, измежду които „ Аерофлот” към този момент нямат право да летят от и до страни от Европейски Съюз. Това оповестиха от Европейската комисия.

Останалите са- „ Аврора”, „ Авиастар-Ту”, „ Ижавиа”, „ Якутия”, „ Русджет”, „ ЮВТ Аеро”, „ Сиберия”, „ Смартавиа”, „ Ираеро”, „ Урал”, „ Алроса”, „ Нордстар”, „ Руслайн”, „ Ямал”, „ Норд уинд”, „ Икар”, „ Победа”, „ Россия” и „ ЮТЕър”.

Уточнява се, че решението е обвързвано със сериозните закани за сигурността, откакто Русия независимо реши да пререгистрира въздухоплавателните средства, наети от непознати сдружения.

Това деяние на Москва не регистрира, че непознатите притежатели на самолетите анулираха разрешенията за осъществяване на полети с посочените машини, се отбелязва в известието.

Европейска комисия разяснява, че възбраната включва освен политане и кацане в Европейски Съюз поради неспазване на интернационалните условия за сигурност на въздухоплаването. Допълва се, че засегнатите превозвачи имат кардиналното право да летят с други машини, за които няма подозрения за годността.

Комисията отбелязва, че днешното решение не е част от глобите, наложени от Европейски Съюз против Русия поради войната в Украйна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР