Сред заложниците на Хамас може да има и българка. Това

...
Сред заложниците на Хамас може да има и българка. Това
Коментари Харесай

Сред заложниците на Хамас може да има и българка

Сред заложниците на Хамас може да има и българка. Това излиза наяве от публикация на The Wall Street Journal.

Седмица откакто бойците на Хамас започнаха смъртоносната си офанзива против Южен Израел, международните водачи и техните разследващи организации се борят през районните канали, с цел да освободят почтените жители. Ситуацията е невиждана.

Те към момента се пробват да отговорят на главния въпрос:

Кои жители, от кои страни, са държани в плен в мрежа от тунели под линията Газа?

Според WSJ България не е в листата, само че нейното държавно управление мощно подозира, че най-малко един жител е бил похитен.

„ Тя се обади на майка си, преди да бъде отведена “, споделя чиновник, представен от изданието

Предварителният лист, оповестен от израелското външно министерство, демонстрира, че са отвлечени 199 жители на най-малко 31 страни. Някои от тях  са от отдалечени страни, които са минимално забъркани в конфликтните обстановки в Близкия изток, като Парагвай, Южна Африка и Тайланд. Те се намира

Групировката “Хамас ” е подготвена да замени всички пленници за 6000 палестинци от израелските затвори, съобщи представителят на придвижването Халед Мешаал.

Абу Убайда, представител на бойното крило на “Хамас ”, съобщи пред медиите, че групировката държи сред 200 и 250 души в плен. Той съобщи, че при израелските удари в линията Газа към този момент са починали 22 заложници. Израел публично съобщи, че пленените са 199 души.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР