Сред загиналите са най-малко 8 000 деца и 6 200

...
Сред загиналите са най-малко 8 000 деца и 6 200
Коментари Харесай

Хамас обяви 20 000 жертви в Газа, Байдън не очаква скоро нова сделка за заложници

Сред починалите са минимум 8 000 деца и 6 200 дами, се споделя в изказване на пресслужбата на ръководещото в Газа държавно управление на " Хамас ", като се добавя, че 52 600 души са били ранени.

Гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на резолюция, целяща възстановяване на пагубната филантропична обстановка в Газа, още веднъж е отсрочено, този път за на следващия ден, заяви непрекъснатият представител на Еквадор - страната, която ръководи съвета този месец, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Съветът за сигурност се съгласи да продължи договарянията през днешния ден и да даде повече време на дипломацията. Председателството ще пренасочи гласуването за на следващия ден сутринта ", съобщи Хосе Хавиер де ла Гаска Лопес Домингес пред медиите в края на консултациите при закрити врата.

Междувременно американският президент Джо Байдън сподели през днешния ден, че не чака скоро да бъде подписана нова договорка сред Израел и " Хамас " за заложниците, държани в Газа, съобщи Ройтерс.

" Предприемаме старания в тази тенденция ", сподели Байдън пред публицисти по време на пътешестване до Милуоки, щата Уисконсин.

В момента се подхващат старания да бъде контрактувано освобождението на още заложници, като се чака ръководителите на Централно разузнавателно управление на САЩ, МОСАД и катарският министър председател да се срещнат и да обсъдят въпроса.

Доналд Тръмп " сигурно е подкрепил метежа, няма никакво подозрение в това, никакво ", съобщи още Байдън в отговор на трагичното решение, взето през вчерашния ден от Върховния съд на щата Колорадо да не допусне някогашният президент републиканец до присъединяване в междинните избори в щата, показва Франс прес.

Американският президент добави, че няма да " разяснява " самото правосъдно решение, откакто съдът разгласи предшественика му за несъответствуващ на критериите за президентския пост поради дейностите му по време на нападението против Капитолия.

На този декор държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че съгласно Вашингтон Израел е задължен да отстрани опасността, произлизаща от " Хамас " и да минимизира жертвите измежду мирното население в Газа, съобщи Ройтерс.

" Продължаваме да считаме, че за Израел няма алтернатива дали да отстрани опасността от " Хамас " или да сведе до най-малко броят на жертвите измежду гражданското население на Газа ", сподели американският посланик номер едно на годишната си конференция. " Израел е задължен да направи и двете неща, а и това диктуват стратегическите му ползи. "

Блинкън добави, че Съединени американски щати работят интензивно за освобождението на арестуваните в Русия американски жители Пол Уилан и Еван Гершкович.

" Що се отнася до Русия, мога да кажа само: работим доста интензивно. Ще създадем всичко допустимо да намерим метод да ги върнем вкъщи ", съобщи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР