Сред все по-големия брой американски граждани, на които са наложени

...
Сред все по-големия брой американски граждани, на които са наложени
Коментари Харесай

Високопрофилни имена в крипто индустрията под прицела на руските санкции

Сред все по-големия брой американски жители, на които са наложени наказания от страна на Русия, са и няколко видни фигури от крипто промишлеността.

На 19 май съветското външно министерство разгласи ограничения за попречване на пътуванията на американци в Русия в отговор на нарастващия спор със Съединени американски щати.  

Тези ограничения се преглеждат като контрамярка на неотдавнашните наказания на Министерството на финансите на Съединени американски щати, които целяха да подкопаят способността на Русия да продължи войната в Украйна.

Списъкът на Русия със глобени лица включва добре познати персони от крипто промишлеността наред с фигури като някогашния президент Барак Обама, Сет Майерс и Стивън Колбърт.

Би Джей Канг, преди този момент сътрудник на ФБР, прочут с присъединяване си във високопоставени следствия на измами с скъпи бумаги, в това число процеса против Бърни Мейдоф и делото за търговия с вътрешна информация на Радж Раджаратнам, се оказа под номер 147 в листата на Русия.

Според информацията през октомври 2022 година Канг се е включил към Binance.US. Въпреки че към този момент не е деен сътрудник на ФБР, Русия към момента разпознава Канг като сегашен сътрудник.

Гурбир Гревал, някогашният шеф по правоприлагането на SEC, в предишното е предприемал правни дейности против съветски жители и е взел участие в следствия, свързани с цифрови активи.  

През декември 2021 година SEC повдигна обвинявания на петима руснаци за хакване на компютърни системи за приемане на достъп до поверителна корпоративна информация.

Владислав Клюшин, един от съучастниците, беше задържан и наказан през февруари, като го грози евентуална присъда до 30 години затвор.

Летисия Джеймс, основният прокурор на Ню Йорк, взе участие интензивно в следствието и правосъдното гонене на разнообразни компании от крипто промишлеността. Неотдавна службата ѝ реализира съглашение за $4.3 милиона с Coin Cafe, която призна за лъжливо събиране на такси от потребителите.

Джеймс също по този начин провокира регулаторен спор, като класифицира Етериум като скъпа книга по време на правосъдно дело против KuCoin.

Джаред Бърнщайн, ръководител на Съвета на икономическите съветници, встъпи в служба през февруари 2023 година и заема 32-ро място в листата със наказания на Русия.  

Въпреки че Бернщайн призна капацитета на блокчейн технологията, той също по този начин уточни рисковете, свързани с криптовалутите, наблягайки нуждата от съответни защитни ограничения и регулации.

Под управлението на Бернщайн “ ” предложи налога върху силата за рандеман на цифрови активи (DAME), който има за цел да наложи 30% налог върху електрическата енергия, употребена от крипто миньорите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР