Сред вносителите е и депутатката от ДБ, която превеждала на

...
Сред вносителите е и депутатката от ДБ, която превеждала на
Коментари Харесай

Иван Гешев със становище срещу опит да се легализира леката дрога

Сред вносителите е и депутатката от Демократична България, която превеждала на терорист
Главният прокурор внесе в 48-ото Народно събрание мнение, с което не поддържа законопроект за изменение и допълнение на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите.

Главният прокурор Иван Гешев изпрати до ръководителя на Комисията по земеделието, храните и горите в 48-ото Народно заседание Росен Костурков негативно мнение на Прокуратурата на Република България по законопроекта за изменение и допълнение на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, импортиран в Народното събрание на 09.12.2022 година от Владислав Панев, Албена Симеонова и група народни представители.

В мнението се показва, че законопроектът не следва да бъде подсилен заради липса на нужния най-малко от правни съображения и безапелационни причини за аргументите, които да постановат приемането му.

Припомня се, че прокуратурата е изразила негативно мнение и по предишна законодателна самодейност за изменение и допълнение на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, импортиран през април 2022 година в 47-ото Народно заседание от Владислав Панев и група народни представители.

В мнението, изпратено до ръководителя на Комисията по земеделието, храните и горите Росен Костурков, е изработен обширен обзор на предложенията на вносителите на сегашния законопроект, показани в 12 параграфа, и на настоящата все още законодателна уредба.

Главният прокурор показва, че от предложенията и претекстовете към тях за изменение и допълнение на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите остава неразбираемо по какъв метод новата редакция на закона ще усъвършенства организацията на публичните връзки и ефикасността в активността на държавните органи с оглед отбраната на застрашените от разпространяването на наркотични субстанции публични групи като се има поради, че настоящата в този момент уредба е задоволително ясна и детайлизирана.

Не е регистриран и забележителният риск за нарушение на салдото на взаимоотношение при реализиране на общия и специфичен надзор сред способените по този закон органи.

По отношение на предварителната оценка на законопроекта се показва, че липсва проучване на съотношението сред дефинираните цели и предстоящите резултати. Изложението и в тази част е извънредно накратко и учредено само на декларативни заявки за отбрана на данъкоплатците, привличане на вложения и нови работни места, показва основният прокурор.

Прокуратурата на Република България показва негативно мнение по оферти законопроект, защото съображенията на вносителите не са основани на законодателна целенасоченост, ориентирана към организацията, пълномощията и дилемите на държавните органи за надзор на наркотичните субстанции в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР