Сред успехите за изминалата година на УМБАЛ проф. д-р Стоян

...
Сред успехите за изминалата година на УМБАЛ проф. д-р Стоян
Коментари Харесай

Старозагорската университетска болница завършва годината със стабилни финанси

Сред триумфите за миналата година на УМБАЛ „ проф. доктор Стоян Киркович “ е акредитацията на болничното заведение. Това заяви в ефира на Радио Стара Загора шефът му проф. Йовчо Йовчев, представен от БНР.

„ Увеличава се и броят на фрагментите, които са до 35 години, като добавихме и нови експерти към екипа на болничното заведение “, добави още проф. Йовчев.

„ Започваме диагностика на онкологични болести при започване на месец януари 2023. Доставихме и спомагателна инсталация, която към момента не е промотирана, още веднъж ориентирана към онкологията, която ще даде опция за диагностика съществуването на метастази по време на интервенция, което пък ще подсигурява повече резултатите.

Акредитирани сме към този момент и за специализация и на медицински сестри, което ни дава една сигурност и за затвърждава мястото на лечебното заведение като структуроопределящо в системата на опазването на здравето, в което може да се добие продължителна подготовка и опит “, разяснява шефът на старозагорската университетска болница.

Директорът на УМБАЛ „ проф. доктор Стоян Киркович “ проф. Йовчо Йовчев сподели също, че лечебното заведение завършва годината и в устойчиво финансово положение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР