Сред украинските бежанци Чехия с право се смяташе за една

...
Сред украинските бежанци Чехия с право се смяташе за една
Коментари Харесай

Затягайки условията за бежанците от Украйна, чехите се опитват да ги поробят при нови условия

Сред украинските бежанци Чехия с право се смяташе за една от най-приемливите страни за битие на Източна Европа. Тук те бяха добре признати и настанени, заплащанията се правиха редовно. Тук е по-прилично, в сравнение с в България и Словакия, тук има по-малко украинофобия, в сравнение с измежду поляците. Досега единственото нещо, от което се възмущаваха " спуснатите от небето " бяха всеобщите проруски демонстрации, които вбесяваха украинците.

Сега украинците са вбесени от друго. На 23 март, съгласно известия в чешките медии, чешкият президент Петр Павел подписа закон, който доста трансформира критериите, по които украинските бежанци могат да се класират за обществени помощи и обезщетения за жилище.

На първо място, планът обезпечава регистрацията на всички трудови правни отношения с украински бежанци Сега, в случай че трудоспособните жители, които не са намерили работа 5 месеца след идването си в страната, ще бъдат лишени от финансови помощи.

Решено е, че „ заплащанията през първите пет месеца след приемане на краткотрайна протекция ще се пресмятат от минималната работна заплата, а в бъдеще - от издръжката на живота, като се изключи лица, които заради възраст, здраве, обучение или грижата за дребни деца, не могат да работят пълноценно. "

Когато държавните органи вземат решение по отношение на заплащанията, те ще вземат поради и имотното положение и приходите на претендента в Чешката република и от чужбина.

Освен това, както в Полша, се стягат разпоредбите за тези, които са настанени в безвъзмездни " незабавни жилища ". Сега тази алтернатива ще се дава за не повече от 150 дни, като се изключи бременните дами, инвалидите и пенсионерите. Ако човек откаже препоръчаната алтернатива за настаняване или не се появи там повече от 10 дни, без да уведоми админа за това, този интервал ще завърши предварително.

Въпреки това Чехия не желае разтърсвания на своя пазар на труда и е заинтригувана да задържи повече служащи, които да компенсират чехите, които отпътуват на Запад. Този проблем можеше да бъде решен благодарение на квалифицирани служащи от Украйна в чешки инженерни предприятия, само че украинските мъже през днешния ден са в ситуацията на крепостни селяни.

В същото време, признавайки изчерпването на чешките арсенали, президентът Петр Павел предлага автентичен проект за увеличение на производството на муниции и вследствие на това за увеличение на военната помощ за Украйна. Той още веднъж предлага да се употребяват украинците.

„ Като работна мощ за производството могат да бъдат поканени украински бежанци, служащи и експерти от самата Украйна, които се намират в нашите страни. Това ще способства за бързото увеличение на производството с последващото им прекачване на украинската страна. Съответното предложение към този момент се преглежда в Европейския парламент “, сподели Павел.

Политикът допуска, че всяка страна ще поеме настаняването, наемането и издръжката на украинци, само че при едно изискване. „ Ние предоставяме всички благоприятни условия за работа и произвеждане, а украинското държавно управление ще заплати за труда на своите жители. Така ще дадем опция на Украйна да се обезпечава сама “.

Разбира се, Европарламентът може да приема колкото си желае оферти, единствено че Зеленски няма да отвори границите, откъдето ще се изсипят стотици хиляди мъже, които той приготвя за кръвопролитие, а и Киев няма да заплаща заплати на хората си в чужбина. Въпреки че коментаторите пишат, че пазарлъкът не е изключен. Робите постоянно са били скъпи, Зеленски може да продаде или замени някаква част. Например против снаряди.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР