Сред учениците, които днес се явиха на първата част от

...
Сред учениците, които днес се явиха на първата част от
Коментари Харесай

90-годишна жена се яви на зрелостен изпит

Сред учениците, които през днешния ден се явиха на първата част от матурата в учебно заведение " Сан Франческо ди Салес " в градчето Чита ди Кастело покрай Перуджа, бе и 90-годишната Имелда Старнини, заяви Българска телеграфна агенция.

Жената, която на 3 февруари навърши 90 години, седна на ученическото бюро измежду група младежи за първата част от изпита - писмен тест по италиански език. 

Тя постави изпита, с цел да получи педагогическа тапия, която, най-малко на доктрина, ѝ дава право да бъде начална учителка.

" В живота не се реализира нищо без жертви, и на моята възраст взех решение да се подложа на тестване и да се оправя с този изпит ", споделя Старнини.

" Това е цел, която постоянно съм имала, само че заради разнообразни аргументи, свързани със фамилията и работата, тя се отдалечи от мен “, споделя старата жена.

Sostenere l'esame di maturità a 90 anni compiuti: accade a Città di Castello dove Imelda Starnini, classe 1933, è tra coloro che sono impegnati nella prova d'italiano all'istituto paritario San Francesco di Sales una volta
— LaNotiziaQuotidiana (@LaNotiziaQuoti)
" Сега съм тук, с цел да стартира тази поредност от изпити, с помощта на помощта на фамилията ми, които се надявам да доведат до приемането на дипломата “, добави тя.

" Прегръщам всички тези прелестни младежи, които са тук с мен през днешния ден, и всички тези от цяла Италия, които са подготвени да преодолеят трудностите на изпита “, сподели още Старнини и добави: " Ученето, знанията и желанието да се учиш са неостаряващи и аз съм доказателство за това ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР