Сред тези стоки има суров петрол, природен газ, въглища и

...
Сред тези стоки има суров петрол, природен газ, въглища и
Коментари Харесай

Тръмп Няма Да Клекне! Търговската Война На Сащ С Останалия Свят Ескалира!

Сред тези артикули има недопечен нефт, природен газ, въглища и някои артикули от пречистен нефт.

Индия разгласи, че анулира преференциалните митнически цени за импорт на 30 артикули от Съединени американски щати в отговор на решението на Вашингтон да вдигне вносните мита за индийска стомана и алуминий. Делхи е уведомил за желанията си Световната комерсиална организация (СТО), оповестява в. " Индиън експрес ".

Индия отбелязва, че сумата, получена от анулацията на митническите облекчения за американски артикули ще подхожда на цената на ограниченията, въведени от Съединени американски щати, се показва в уведомлението, представено от вестника.

Според медии вносните мита ще бъдат вдигнати с 50 % за мотоциклети с размер на мотора над 800 куб. см, за борната киселина, някои железни произведения, лещата и редица други артикули.

Индия се надява да събере от от тези ограничения към 239 млн. $ на фона на упованията повишението на американските мита да коства на Делхи към 241 млн. $.

През март Съединени американски щати подвигнаха митата за импорт на стомана с 25 %, а на алуминий - с 10 % за редица страни, в това число Индия.

Новият кръг на комерсиалната война сред Съединени американски щати и останалия свят към този момент дава отражение и то отрицателно в американската стопанска система. Акциите на производителя на самолети и авиационни елементи " Боинг " паднаха с 1,3%, защото е един най-големите експортьори за Китай, оповестява Ройтерс. Акциите на " Катерпилар ", различен огромен експортьор за Китай, спаднаха с 2%.

Същата орис ще имат и доста от фирмите, произвеждащи и търгуващи със земеделска продукция, мотори и алкохолни питиета, откакто и Европейски Съюз реши да таксува цялостен лист от артикули,произвеждани в Съединени американски щати и внасяни в Европа с по-високи мита.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР