Сред социалните платформи Twitter е с най-голяма устойчивост на конспиративни

...
Сред социалните платформи Twitter е с най-голяма устойчивост на конспиративни
Коментари Харесай

Проучване: Twitter с най-малко конспиративни теории, Румъния е шампион

Сред обществените платформи Twitter е с най-голяма резистентност на тайни теории. Това e заключениeто от ново европейско изследване с водещ откривател Янис Теохарис, професор по цифрово ръководство в Техническия университет в Мюнхен. Изследването е анализирало данни от 16 европейски страни и една от Близкия Изток – Израел в интервала преди и по време на пандемията от COVID-19.

Учените са разгледали ролята на разнообразни обществени медии (Facebook, Twitter, YouTube и др.), както и на приложения като WhatsApp във връзка с разпространяването на така наречен теории на конспирацията, оповестява Greek City Times.
Икономист: Налудничавите конспирации към този момент се трансформират в действителност
В Австрия вършат имунизациите против Ковид-19 изцяло наложителни за всички от февруари. Гърция разгласи през днешния ден, че от 16 януари имунизациите ще...

Резултатите сочат, че като цяло теориите на конспирацията се популяризират най-често в страните от Източна и Централна Европа, в Израел също „ показателят на конспирацията “ е над междинния. Обратно - в скандинавските страни те са показани най-слабо, до момента в който средиземноморските страни (Франция, Италия, Испания) са по средата.

От 17-те изследвани страни Румъния държи беззапелационно първото място, на втори и трето надлежно са Полша и Унгария, четвъртото място си поделят Гърция и Израел. България не е показана в изследването, което е оповестено в списание „ New media and society ”.

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР