Сред седесарите зрее напрежение и част от тях се готвят

...
Сред седесарите зрее напрежение и част от тях се готвят
Коментари Харесай

В СДС искат оставката на лидера си Божидар Лукарски

Сред седесарите зрее напрежение и част от тях се готвят да изискат оставката на водача си Божидар Лукарски на съвещание на Националния съвет на 17 април.
Вече е взето и решение за това – на заседание на партийните структури от Югоизточна България, което се организира в Стара Загора. Това заяви регионалният ръководител на Съюз на демократичните сили – Стара Загора Николай Александров.
Според устава на Съюз на демократичните сили ръководителят на партията може да бъде свален с две трети от гласовете на членовете на Националния съвет. Ако водачът падне, се назначава краткотрайно изпълняващ длъжността и се привиква Национална конференция, която да избере новият началник на сините.
Хората по места не са удовлетворени от изолацията на партията сега от останалите десни обединения и от неналичието на дейна политика по отношение на новото държавно управление и изясненост за бъдещето на Съюз на демократичните сили.
"Той води партията на на никое място ", сподели по адрес на Лукарски неговият заместител и някогашен водач на Съюз на демократичните сили Емил Кабаиванов.
От Съюз на демократичните сили към този момент оповестиха, че формата Реформаторски блок е привършен и партията ще прекрати участието си в него. Преговорна група, в която влизат зам.- ръководителите Румен Христов и Емил Кабаиванов, бе натоварена със задачата да се срещне с хората по места и да изследва настройките за коалиция и вероятните сътрудници в дясно.
Чрез попълване на анкетна карта всеки от членовете на Съюз на демократичните сили може да изрази своето мнение и да уточни съдружен сътрудник. Участниците в съвещанието потвърдиха опозиционния темперамент на Съюз на демократичните сили и анти-ГЕРБ политиката, която партията ще води и в бъдеще.
"Не сме дали своят вот за Румен Радев и това не е нашият президент "- показаха още представителите на Съюз на демократичните сили. "Под никаква форма няма да участваме в политически план, въодушевен от новия президент ".
"Обединението вдясно е извънредно неотложно, в случай че партиите в тази част на политическото пространство желаят да оцелеят и да вземат участие във властта. Близо 300 хиляди гласа на последните избори, разграничени сред три партии, няма да доведат до триумф ", сподели още Кабаиванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР