Сред родителите има съпротива срещу тестването, която е необоснована, тъй

...
Сред родителите има съпротива срещу тестването, която е необоснована, тъй
Коментари Харесай

Денков зове: Родители, пуснете децата си в класните стаи

" Сред родителите има опозиция против тестването, която е голословна, защото и заболеваемостта е по-ниска, а по-щадящи от тези проби няма. Големите възпитаници привикнаха да са у дома, а на тях им предстоят изпити в края на годината, тъй че моят апел и към родителите е да ги подбуден - те би трябвало да бъдат в класните стаи ", това съобщи министърът на образованието и науката проф. Николай Денков в ефира на Българска национална телевизия.

Той разяснява, че новата мярка, съгласно която ще се учи присъствено в случай че 30% от учениците в паралелка се тестват или имат зелен документ е за колкото се може повече възпитаници да бъдат в класните стаи. 

Денков заяви, че проби са обезпечени за идната седмица. Той удостовери, че когато са обсъждани цените и избора на снабдител специалистите на МОН са били помолени да изоставен тази експертна група. 

" Това е правилно, нашият представител беше там главно, с цел да каже какви са условията, с цел да могат да бъдат признати тестванията от родителите на децата. Нашият представител си свърши работата, за която беше отишъл. Министерството на здравеопазването се съобрази с нашето предпочитание да бъдат оптимално щадящи ", изясни служебният министър. 

Николай Денков се оплака, че на моменти се е чувствал " като неприятното ченге ", тъй като на няколко пъти от Министерството на здравеопазването са казвали, че децата потеглят на учебно заведение, а е нямало проби. 

" Основното е, че породиха напрежение сред родителите и учителите. Това, което не би трябвало да се случва е да се споделя, че проби има и децата потеглят на учебно заведение, няколко пъти се случи от Министерството на здравеопазването. В петък всички научават, че децата в понеделник потеглят на учебно заведение, а ние нямаме проби и аз се оказвам неприятното ченге, което споделя " но няма да вървят децата ви на учебно заведение ", тъй като другояче ние нарушаваме заповедта на министерството на опазването на здравето ", добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР