Сред развалините на управляваното от ООН училище al-Sardi в централния

...
Сред развалините на управляваното от ООН училище al-Sardi в централния
Коментари Харесай

Американски оръжейни части, използвани при израелска атака срещу училище в Газа: анализ на Al Jazeera

Сред руините на ръководеното от Организация на обединените нации учебно заведение al-Sardi в централния бежански лагер Нусейрат в Газа бяха останките от оръжията, които убиха минимум 40 палестинци.

Израелската офанзива в ранните часове на четвъртък не даде авансово предизвестие на разселените хора, приютили се в учебното заведение. Четиринадесет деца бяха убити, както и девет дами и минимум 74 други души бяха ранени. Оръжията, употребявани за осъществяване на офанзивата – съгласно разбор на Ал Джазира на оставените фрагменти – са създадени в Съединени американски щати.

Инерционна измервателна единица от ракетата, употребена за подкрепяне на прецизното ориентиране, е създадена от Honeywell, американски конгломерат, който е профилиран в проектирането и доставката на датчици и устройства за ориентиране, които се употребяват в разнообразни военни оръжия.

Звеното за инспекция на Ал Джазира в Санад откри, че един от фрагментите, открити в Нусейрат, носи производителя и номер на категория HG1930BA06, проследявайки го до Honeywell. HG19...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР