Сред предизвикателствата на 2024 г. потребителите могат да намерят утеха

...
Сред предизвикателствата на 2024 г. потребителите могат да намерят утеха
Коментари Харесай

Пазарите на петрол през 2024 година – какво следва?

Сред провокациите на 2024 година потребителите могат да намерят разтуха в вероятността за постоянни или намаляващи цени на петрола, както предвижда Осама Ризви.

През 2023 година ОПЕК+ реализира обилни съкращения на производството, които, в комбиниране с доброволните понижения на Саудитска Арабия, доведоха до забележителен скок на цените на петрола. Въпреки това икономическото закъснение в основни райони като Китай, Европа и Съединени американски щати смекчи продължителното повишаване.

В вероятност до 2024 година се чака огромно предложение на нефт, обусловено от увеличеното произвеждане в Съединени американски щати и други огромни производители, което понижава опцията цените на петрола да доближат $100.

Прогнозите на IEA и финансовите институции сочат разнопосочни вероятности, като упованията за възходящо търсене на нефт в международен мащаб се компенсират от разнообразни оценки за производството.

Връзката сред цените на петрола и потребителите продължава да бъде от решаващо значение, защото по-високите цени на петрола покачват транспортните разноски и способстват за инфлацията, като оказват въздействие върху покупателната дарба на потребителите.

През 2024 година траекторията на цените на петрола евентуално ще отразява световните стопански условия с евентуален напън за намаление заради икономическата неустановеност и надвисналия фантом на рецесията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР