Сред повечето от 10 инцидента с взривове на боеприпаси в

...
Сред повечето от 10 инцидента с взривове на боеприпаси в
Коментари Харесай

``Руснаци, участвали в отравянето на Скрипал, са присъствали на взривове на боеприпаси у нас`` -

Сред множеството от 10 случая с гърмежи на муниции в България е потвърдено наличието на съветски жители. Те са участвали по времето на или са били съпричастни към гърмежи и в други страни, в частност Чехия. Доказано са участвали и евентуално взели участие в отравянето на Скрипал във Англия.

Това съобщи пред bTV дипломатът и някогашен министър на защитата Бойко Ноев. Той уточни, че, благосъстоятелност на, е един от към този момент над 10 сходни произшествия, които се случили в България. Дипломатът акцентира, че се знаят имената и паспортите на тези съветски жители, както и по кое време са били в България. Според него обаче гърмежите не се проверяват качествено.

" Въпреки съпротивата на политически кръгове и институции е потвърдена причастността на жители на Русия и още по-точно чиновници на едно от поделенията на " 29 155 " на съветското " Главно разследващо ръководство ". Това значи, че ние сме очевидци на една политика на Русия за влияние върху българската отбранителна промишленост по някакви аргументи и по някакви техни ползи ", сподели някогашният министър на защитата.

Той подсети, че по времето на ръководството на Бойко Борисов руснаците съвсем са получили надзор върху българската оръжейна промишленост.

По думите на Бойко Ноев основният въпрос в връзките България Русия е дали " ще бъдем още веднъж васална страна, част от съветската империя, или България ще бъде част от демократичния свят, където принадлежи ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР