Сред посочените мотиви са спиране гледката към морето“ и нарушаване

...
Сред посочените мотиви са спиране гледката към морето“ и нарушаване
Коментари Харесай

С 4 жалби копи-пейст поморийци забавят изграждането на многоетажния паркинг за идващото лято

Сред посочените претекстове са прекъсване „ гледката към морето “ и нарушение правото на „ естествен живот “, казусът с паркирането обаче е сериозен

Четири идентични тъжби на жители на Поморие, притежатели на жилища в региона, възразяват  срещу плана за създаване на многоетажен паркинг против постройката на Община Поморие. Сред посочените претекстове са прекъсване „ гледката към морето “ и нарушение правото на „ естествен живот “. Получените тъжби стопират осъществяването на заповед на кмета за сливане на два парцела, върху които да бъде построен многоетажен паркинг, при съблюдаване на градоустройствените индикатори за зоната, в която се намират.

Подадените тъжби са изпратени до Административен съд – Бургас по подготвеност. До произнасянето на Съда, процедурата е краткотрайно прекъсната.

„ Ще си разреша да припомня, че преди 12 години, теренът на настоящия паркинг против Общината беше място, обрасло с трева, с ситуирани няколко остарели бараки. Терените, върху които през днешния ден се намират три от общинските паркинги, бяха планувани за жилищно строителство. Една от първите задания, които изпълних като кмет, в резултат на поетия ангажимент за решение на казуса с неналичието тук-там за паркиране, бе терените да бъдат преотредени. Те не се застроиха, а са функциониращи паркинги още от 2012 година. Днес, след 12 години, потребността от места за паркиране е още по-голяма поради увеличение броя на колите и туристите през летния сезон. За страдание, следващата инвестиция на Общината, с изпълнени всички условия на Закона за устройство на територията и спазени нужните отстояния, а точно – построяването на многоетажен паркинг, ще бъде забавена на съображение законоустановени процедури, които сме длъжни да осъществим. “, разяснява случая кметът Иван Алексиев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР