Сред поколението на милениалите (или поколението Y - хората, родени

...
Сред поколението на милениалите (или поколението Y - хората, родени
Коментари Харесай

Кои хора живеят по-дълго - тези с деца или тези без?

Сред поколението на милениалите (или поколението Y - хората, родени сред началото на 1980-те и края на 1990-те) е много известна наклонността за метод на живот, който изключва развъждането на деца, за сметка на кариерното развиване. Това обаче надалеч не значи, че по този метод те биха си обезпечили по-спокоен и дълъг живот. Дори в противен случай.
Прочетете още
Според скорошно изследване на Университета в Мичиган развъждането на деца в действителност може да удължи продължителността на живота на човек до 76-годишна възраст.

За да стигнат до това умозаключение, учените преглеждат здравната и генетичната информация на 276 000 души от Обединеното кралство. Те откриват, че мъжете и дамите, които имат деца, е с 5 до 10 % по-вероятно да живеят по-дълго спрямо тези, които въобще нямат деца. По думите на откривателите най-високата дълготрайност на живота се следи при хората с по две деца.

Учените изясняват тази взаимозависимост с обстоятелството, че родителите са по-социално дейни хора и с изключение на със своето обграждане, поддържат връзка и с други родители, както и учители. А нарасналият обществен контакт потвърдено е обвързван с по-дълъг живот.

Освен това посредством връзката си с децата, родителите поддържат съзнанието си интензивно, когато доближат до по-напреднала възраст. Дори единствено това може да добави две години към продължителността на живота им.

Добре е обаче да се има поради, че възпроизвеждането при хората и продължителността на живота им се въздействат както от гените, по този начин и от околната среда.

Учените означават, че хората, които са генетично предразположени да имат доста деца, е по-малко евентуално да доживеят до 76-годишна възраст. И противоположното - хората, които имат генетичната предразположеност към релативно ниски репродуктивни равнища, се чака да живеят по-дълго.

Въпреки това, съгласно откривателите генетичните фактори играят доста дребна роля спрямо факторите на околната среда. Като причина за тази наклонност те показват забележителните промени в метода на живот на актуалните хора, както и развиването на технологиите, пише New York Post.

 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР