Сред пътниците в опожарения снощи влак край Каспичан е имало

...
Сред пътниците в опожарения снощи влак край Каспичан е имало
Коментари Харесай

Сред пътниците в опожарения снощи влак край Каспичан е имало огнеборец

Сред пасажерите в опожарения нощес трен край Каспичан е имало огнеборец, заяви началникът на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Шумен комисар Иван Иванов. 

По неговите думи, пожарникарят пръв забелязал пожара, който избухнал в първия вагон на композицията. Мъжът дръпнал ръчната спирачка и почнал да изтегля хората от влака. Вероятно по този начин е избавил десетки животи.

Експерти на Националната компания " Железопътна инфраструктура " и огнеборци ще създадат през днешния ден още един оглед на влаковата комбинация.

Рано е още да кажем каква е повода за запалването, сподели Димитър Димитров от БДЖ, представен от Радио Шумен.

" Назначена е комисия първа категория, която занапред ще проверява аргументите за случая. Докато тя не излезе със изводи, няма да вършим догатки какво е провокирало запалването. Факт е, че преносимият състав в БДЖ се експлоатира според откритите механически правила и в това отношение не се вършат безусловно никакви взаимни отстъпки. Истината е такава, че вагоните са на напреднала възраст и това дава своите резултати ", посочи той.

Началникът на РДПБЗН в Шумен комисар Иван Иванов сподели, че огнеборците към този момент имат версия за аргументите за случая.

" Най-вероятно се касае за техническа неточност. Част от пасажерите споделиха, че по време на придвижване се е появил дим, чул се е гърмеж и незабавно по-късно е почнал пожарът ", описа той.

 

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР