Сред първите задължения на настоящото правителство е по най-бързия начин

...
Сред първите задължения на настоящото правителство е по най-бързия начин
Коментари Харесай

Румен Петков: Сред първите задължения на правителството е да се осигури солидно, експертно подготвено представителство на България в Генералната дирекция „Енергетика“ в ЕК

Сред първите отговорности на актуалното държавно управление е по най-бързия метод да се обезпечи солидно, експертно квалифицирано посланичество на България в Генералната дирекция „ Енергетика “, която дава отговор за политиките на Европейската комисия в региона на енергетиката.

Това съобщи пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков. Той акцентира отсъствието на български специалисти в системата на енергийния бранш в Европейски Съюз и уточни като безконтролен пропуск този факт в работата на държавните управления на Бойко Борисов.

„ Това значи, че държавното управление на Борисов демонстративно не желае да взе участие в дебата за енергийното бъдеще на Европа и да търси отбрана на българския енергиен интерес. Енергийната сигурност е неразделна част от националната сигурност на страната и фактът, че ние нямаме представители в енергийния бранш в структурите на Европейски Съюз, е закононарушение “.

Това е повода в последните години България да загуби мястото си на поръчител на енергийната сигурност на Източна Европа, като цяло, уточни Петков. Той добави, че от идването на Борисов на власт, България не е приела разбор на нито една от енергийните тактики за развиването на България, без значение от наличните отчети на Световната банка, на Българска академия на науките, които ясно аргументират обстоятелството, че 2040 година в Югоизточна Европа ще има дефицит от най-малко 100 000 мегавата. Въпреки това ние продължаваме да не строим „ Белене “, доста ясно и изрично би трябвало да се сложи въпроса за строителството на нуклеарната централа, сподели ръководителят на АБВ и още веднъж акцентира нуждата и от нови мощности в АЕЦ „ Козлодуй “. Петков поздрави кмета на Белене, който предложения държавното управление на изнесено съвещание в града по този начин, че да се запознае на терен с плана.

Изключително високата цена на тока се дължи на големите вложения в последните 20 години – 10 трилиона $ – във възобновими енергоизточници с пренебрежимо дребен принос – по-малко от 2% от еленергията.

За цената на газа Петков разяснява, че най-накрая това държавно управление би трябвало да откри куража и да види истината за „ Булгартрансгаз “, разяснява Петков.

„ Много ясно съм показал пред обществото два газопровода – разклонението за Свищов и това за Пирдоп и Златица – които получиха удвояване на цената, която ще бъде платена от жителите. Ай Си Джи Би – изпълнителят, който забави интерконектора „ Комотини-Стара Загора, И аз ще не преставам да упорствам да бъдат осъществени съответните инспекции, тъй като това способства за високата цена на газа “.

Румен Петков разяснява също мощната взаимозависимост на България от Съединени американски щати от време на време и дефинира това като смущаващо. Той настоя за цялостна изясненост за резултата от визитата на българката делегация в Съединените щати и акцентира, че това би трябвало да бъде проследено прецизно от енергийната парламентарна комисия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР