Сред първите приоритети, които трябва да бъдат свършени, е да

...
Сред първите приоритети, които трябва да бъдат свършени, е да
Коментари Харесай

Новият управител на НЗОК: Няма да се стигне до изчезването на лекарства

Сред първите цели, които би трябвало да бъдат свършени, е да се разпратят инструкции до районните здравноосигурителни каси и и да се ревизира сигурността на осведомителните системи на Здравната каса. Това показа в студиото на Още от деня по Българска национална телевизия новият шеф на НЗОК проф. Петко Салчев.

,,Ще се опитаме да организираме всички ограничения за финансирането на лечебни заведения, с цел да не останат такива, които са недофинансирани'', уточни проф. Салчев

По думите постоянно има запаси в Касата.

,,Като обща сума не мога да кажа, само че запасът е към 90 милиона лв., който е заделен. Смятам, че тези средства са задоволително. Отделно от това страната има и още заделени средства, с които да бъде подкрепена като цяло здравната система у нас'', изясни той.

Петко Салчев е новият началник на НЗОК

Управителят на НЗОК разкри, че към уеб страницата на НЗОК към този момент има телефонен номер, на който може да се обади всеки, на който не му е било предоставено съответно лекарско обслужване и желае да подаде сигнал.

,,Когато една елементарна маска се предлага на по-висока цена от пазарната, в този случай имаме далавера. По отношение на медикаментите желая да заявя, че популацията няма потребност да се тормози от изгубването на лекарствени продукти'', сподели още проф. Салчев.

Едно от нещата, които новият шеф на Здравната каса даде обещание да промени е пациентите, които са най-масово лекувани, да не доплащат толкоз доста пари за евтините медикаменти.

В рамките на мандата си проф. Салчев разгласи, че ще се работи по въвеждането и на електронна система за закупуване на медикаменти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР