Сред първите на опашката за коронавирусни ваксини в Индонезия е

...
Сред първите на опашката за коронавирусни ваксини в Индонезия е
Коментари Харесай

Инфлуенсърите са приоритет за ваксиниране в Индонезия

Сред първите на опашката за коронавирусни ваксини в Индонезия е една забележима група - инфлуенсъри в обществените медии , написа " Ройтерс ".

Заедно с президента Джоко Видодо , когато четвъртата по население страна в света започва своята имунизация , бе и индонезийската телевизионна звезда Рафи Ахмад, който може да се похвали с съвсем 50 милиона почитатели в Instagram.

" Слава на Аллах, ваксина... Не се опасявайте от ваксини ", написа 33-годишният до момента в който го имунизират.

Решението какъв да е преди всичко за лимитираните дози ваксини е предизвикателство по целия свят , като доста страни дават приоритет на уязвимите медици и възрастните хора.

Висшият чиновник на здравното министерство Сити Надя Тармизи съобщи, че решението да се включат известни лица дружно с съвсем 1,5 милиона здравни служащи в първия кръг на имунизация е умишлена държавна информационна тактика .

Въпреки че Индонезия е изправена пред най-тежката зараза от ковид в Югоизточна Азия - с над 869 000 случая и 25 000 смъртни случая - има песимизъм по отношение на сигурността и ефикасността на която и да е ваксина в най-голямата страна с болшинство от мюсюлмани.

Индонезийците са измежду най-големите консуматори в света на обществени медийни платформи като Фейсбук, Twitter и Instagram. Министерството на здравеопазването не сподели какъв брой инфлуенсъри ще бъдат измежду първите имунизирани.

Ахяни Раксанагара, началник на здравната организация в Бандунг, съобщи пред " Ройтерс ", че артистите ще " предават позитивното въздействие и послания " за имунизациите, изключително на младежите .

Проучване от предишния месец сподели, че единствено 37% от индонезийците са подготвени да бъдат имунизирани , до момента в който 40% биха го обмислили , а 17% отхвърлиха.

Възможен подтик за възможностите за приемане, висшият ислямски съвет на страната смята, че имунизацията е халал (термин, обозначаващ всички разрешени неща и действия съгласно Исляма ).

Служител на здравното министерство отбелязва, че " когато сте имунизирани, към момента би трябвало да спазвате здравните протоколи и да не бъдете невнимателни при използването им ", защото Рафи Ахмад е решил след имунизацията да се забавлява с група другари , което провокираха рецензии в обществените медии и апели той да даде по-добър образец .

Зубайри Джоербан от Индонезийската здравна асоциация съобщи, че тактиката за наемане на авторитетни лица може да работи единствено в случай че " инфлуенсърите са осведомени за имунизацията и COVID-19, с цел да могат да бъдат проводник на смяната ".

Полицията съобщи, че проверява дали Рафи Ахмад е нарушил закона , той желае да се извини обществено .
 Индонезия постанова двуседмична ковид възбрана за взлизане в страната
Индонезия постанова двуседмична ковид възбрана за взлизане в страната

Забраната за чужденци влиза в действие от 1 януари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР