Сред партньорите на инициативата в страната и през тази година

...
Сред партньорите на инициативата в страната и през тази година
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Сред сътрудниците на самодейността в страната и през тази година е Областната администрация в Русе. Фокусът на актуалната компания е подложен върху „ Справедливостта “. Според регионалния шеф Анатоли Станев културата на пътя е на първо място въпрос на персонален нрав и отговорност както към самите нас, по този начин и към другите в обществото. „ Крайно време е да осъзнаем, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават. Трябва да създадем по този начин, че вниманието на хората по тази тематика да не е единствено в ден като днешния, а то да бъде непрекъснато ангажирано “, разяснява Станев. Той смята, че измежду националните цели би трябвало да бъде и възстановяване построяването и поддържането на пътищата, както и цялостната организация на превоза.

По публични данни всяка година на пътя умират 1.350 хиляди души, а десетки милиони са ранени разследване на пътни произшествия. Цифрите удостоверяват термина, с който Световната здравна организация /СЗО/ назовава протичащото се по международните пътища – „ пандемия “. Тя има опустошително влияние за страни, общности и фамилии и единствено с общи и координирани дейности можем да реализираме устойчиви резултати.

 Полицейската статистика демонстрира, че от началото на годината до края на предишния месец вРусенско са регистрирани 868катастрофи. При 291 от тях са ранени 374 души, а 24 са починали. В съпоставяне със същия интервал на предходната година броят на пътните катастрофи е повишен с 36, на ранените с 56, както и на починалите, които са с шестима повече. При 12 катастрофиот началото на годинаташофьорите са управлявали транспортното средство след приложимост на алкохол. При тези катастрофи са ранени 19 души, а един е умрял. Според Министерство на вътрешните работи най-вече тежки катастрофи настъпват в дните понеделник и петък и в часовия период сред 17:00 и 19:00 ч.

СЗО възнамерява през новото десетилетие, т.е. до 2030-а, Световният ден да има значима роля за разпространение на следствията от тази пандемия и потребността от координирани дейности, които да оказват помощ за постигането на задачата за понижаване на жертвите по пътищата с 50%.

Началото на самодейността е сложено през 1995 година от Европейската федерация на жертвите при ПТП (FEVR), като през първите години се отбелязва единствено на Стария континент. Много бързо добива световна известност и през 2005-а е разгласен с резолюция на Организация на обединените нации за Световен ден за възпоменание, който се отбелязва всяка година на третата неделя от месец ноември.

Припомняме, че Областната администрация в крайдунавския град постоянно поддържа сходни начинания, като нееднократно е провеждала взаимни осведомителни акции със силите на реда.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР