Сред освободените заложници от Хамас е и жена с български

...
Сред освободените заложници от Хамас е и жена с български
Коментари Харесай

Сред освободените заложници от Хамас е и жена с български произход

Сред освободените заложници от " Хамас " е и жена с български генезис. Става дума за Мейраф Тали, която почти два месеца беше в плен на терористите. Това удостовери за БНТ и нейният доведен татко.

Той сподели, че в момента дъщеря му е в болница, за да ѝ бъдат направени всички необходими прегледи и тогава ще се прибере вкъщи.

Мейраф Тали беше отвлечена на 7 октомври от Кибуц Нир Оз - на 5 километра от границата с Газа, където била на посетители.

На 22 ноември радикалното придвижване " Хамас " заяви, че е постигнало съглашение с Израел, с посредничеството на Египет и Катар, за филантропично помирение в Газа за четири дни. Споразумението предвиждаше освобождението на 50 деца, младежи (под 19 години) и дами, държани в анклава, в подмяна на освобождението на 150 младежи (под 19 години) и дами от израелски затвори.

Междувременно през вчерашния ден вечерта международните организации оповестиха, че шефовете на МОСАД и Централно разузнавателно управление на САЩ са в Катар, с цел да обсъдят идващите стъпки откакто изтече срокът на примирието. На диалога са участвали и висши представители на Египет. Организация на обединените нации се възползва от примирието, с цел да достави на жителите на Ивицата Газа нужната им филантропична помощ, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР