Сред основанията за предоставянето на БТР-и на Украйна е, че

...
Сред основанията за предоставянето на БТР-и на Украйна е, че
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Да предоставим БТР-те на Украйна, но само ако не се нарушат способностите на армията ни

Сред основанията за даването на БТР-и на Украйна е, че е отпаднала нуждата Министерство на вътрешните работи да ги употребява. Това е допустимо, само че въпреки всичко това са бронирани машини и евентуално съставляват част от военновременните ресурси на страната. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria някогашният боен министър Ангел Найденов.

Ако въпреки всичко преценката на Щаба на защитата е, че даването им на Украйна няма да попречи и да наруши качествата на българската войска, то тогава не виждам спънка пред даването на това количество, сподели още той.

 
Очакванията от това деяние са свързани с даване на финансова помощ или поддръжка за България – сума, която би могла да се употребява за доставката на друго въоръжение, което е належащо в този миг.
По думите на някогашния боен министър въпреки и тази техника да е морално остаряла, тя е част от въоръжението на Вътрешни войски и има някакво мобилизационно предопределение.

До идването на изтребителите F-16 България ще разполага с 4 работещи МиГ-29 след ремонта на три мотора от украинска компания и доставката на два мотора от Полша, означи още Ангел Найденов. Това е извънредно незадоволително за защитата на нашето въздушно пространство, само че тук ще можем да разчитаме на сътрудниците ни от НАТО, сподели той.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР