Сред Океания и Азия започна да навлиза в Новата 2019

...
Сред Океания и Азия започна да навлиза в Новата 2019
Коментари Харесай

Азия посреща Нова година

Сред Океания и Азия стартира да навлиза в Новата 2019 година, предадохасветовните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

В Китай Нова година не се чества толкоз огромно, тъй като китайците честват най-много лунната Нова година през февруари. Но в Пекин имаше церемония празненство за ВИП посетители на мястото, на което бяха церемониите за олимпийските игри през 2008 година

В Шанхай пък за реда се грижеше в допълнение полиция, тъй като там през 2014 година при навалица по време на новогодишно празненство починаха 36 души.

В Хонконг хиляди изгледаха 10-минутно шоу с фойерверки на пристанището Виктория.

В столицата на Тайван - Тайпе, хиляди се любуваха на зрелищно шоу с фойерверки, траяло 360 секунди. Те бяха изстрелвани от четирите страни на 509-метровия небостъргач "Тайпе 101 ". В небето над Тайпе посредством сфойерверките беше изрисувана същинска анимация, в която се показваха животни, плодове и поздравления на 16 езика, включително японски, корейски, виетнамски, немски, италиански и други

В Южна Корея хиляди хора извършиха улиците на Сеул за обичайна гала по пердашене на античната огромна камбана Босингак в региона на кметството. Церемонията е за шанс и благоденствие през Новата година.

В Северна Корея вниманието е ориентирано върху речта, която по-късно през днешния ден ще произнесе Ким Чен-ун, в която той ще очертае целите на страна за Новата година.

В Тайланд с изключение на фойерверки новата година беше отпразнувана с обред в храма Такиен в предградие на Банкок, където хората лягат в ковчези и се има вяра, че ритуалът символизира гибелта и прераждането и отървава хората от неприятния шанс, като им разрешава да се "родят " за ново начало през Новата година.

Във Филипините десетки пострадаха при боравенето с фойерверки в Новогодишната нощ.

В Джакарта в Индонезия стотици двойки участваха във връзка Нова година в огромна групова женитба, само че в провинция Бантен, наранена наскоро от пагубно цунами нямаше тържества в символ на респект към паметта на жертвите на стихията.

В Япония в Новогодишната нощ в Сайтама, северно от Токио, доста хора се стекоха, с цел да проследят мача-спектакъл сред американския боксьор Флойд Мейуедър и младия японски първенец по кикбокс Теншин Насукава. Американецът победи японеца и след това показа, че добре се е забавлявал.

В Токио обаче Новогодишната нощ беше белязана от покруса. Кола прегази група пешеходци в региона на гара Харадзюку, съобщи ТАСС. От потърпевшите минимум осем души, шестима са в тежко положение. Улицата, на която е станал случаят, е била пешеходна, само че коли са можели да минават със особено позволение на управляващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР