Сред огромния брой билкови лекарства не последното място е заето

...
Сред огромния брой билкови лекарства не последното място е заето
Коментари Харесай

Малко позната наша билка има чудодейни ползи върху черния дроб

Сред големия брой билкови медикаменти не последното място е заето от бодливо лилаво цвете. Нарича се бял бодил поради белия млечен сок със зеленикав нюанс, който се откроява при смачкване на листата.

Маслото от бял бодил има този цвят заради наличието на хлорофил, който покачва противовъзпалителните свойства, и всички съставни елементи, които влизат в състава му. Активният детайл на това растение е силимарин – мощен натурален имуномодулатор. Той има позитивен резултат върху действието на черния дроб и отстранява възпалителните процеси в него.

Българска билка е най-силният естествен антибиотик, ето по какъв начин да я употребявате

Маслото от бял бодил съдържа огромен брой естествени антиоксиданти, които включват витамини:

А и Е – заемат значимо място в репродуктивната и сърдечно-съдовата система. Спрете развиването на възпалителни процеси в човешкото тяло. D – нужен е за усвояването на калций и фосфор, без които действието на щитовидната жлеза, кръвоносните съдове и сърцето се утежнява и имунитетът понижава. К – има антихеморагичен резултат. Необходим за вярното действие на бъбреците, мозъка, нервната, мускулната и храносмилателната системи на тялото.

Трънът е богат на магнезий, манган, цинк, селен, които вземат участие в образуването на инсулин, който поддържа равнището на кръвната захар.

Заболявания, при които използването на бял бодил е ефикасна

За лекуване на разнообразни болести се употребява освен сок от растението, само че и листа, корени, цветя, семена. Основната причина за консумация на масло са проблемите, свързани с черния дроб. Основната му характерност е способността да отстранява токсините и да се бори с дегенерацията.

Белият бодил може да помогне освен при болести на най-голямата жлеза на човешкото тяло, само че и при редица други проблеми:

усъвършенства здравето на черния дроб – антиоксидантните свойства, съдържащи се в силимарина, оказват помощ за понижаване на възпалението;

потребен за жлъчния мехур – предотвратява образуването на камъни;

понижава равнищата на холестерола – което води до намаление на кръвното налягане и вероятността от инсулт;

подкрепя имунната система – подтиква организма да се бори с инфекциите;

предизвиква заздравяването на кожата – има подмладяващ резултат върху клетките, защищава от нездравословното влияние на слънчевите лъчи, забавя стареенето;

предотвратява загубата на коса – високото наличие на желязо оказва помощ при лекуването на алопеция, пърхот, себорея и сухота на главата;

усъвършенства храносмилането и положението на стомашно-чревната лигавица – при язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, гастрит и колит, написа Zdrave.to.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР