Сред очакваните отражения на по-скъпия ток е промяна в цената

...
Сред очакваните отражения на по-скъпия ток е промяна в цената
Коментари Харесай

С колко ще скочи цената на хляба до края на годината

Сред предстоящите отблясъци на по-скъпия ток е смяна в цената на хляба. Няма подозрение дали, а по-скоро по кое време да я чакаме. Освен това, растежът на природния газ и тока оказват въздействие и на цената на торовете, а оттова ще бъде ударено и земеделието... респективно следващата година може да чакаме и по-скъпи плодове и зеленчуци. Ако прибавим и инфлация, картинката става още по-сложна. Гост с коментар по тематиката в беше Мариана Кукушева, ръководител на Националния браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите.

Ние направихме един разбор и съгласно нас, инфлацията е 20%, изясни Кукушева. По думите й, цената на живота се е покачила във всички посоки и във всички услуги.

Цената на хляба се дефинира от търговците - те продават. Според нашия модел на търговия, себестойността на хляба при хлебопропизводители е към 50% от цената, която заплащат потребителите. Тази себестойност стартира да се трансформира, бих споделила ежечасно, изясни Кукушева.

Ние имаме възбрана да вършим такава статистика, само че сигурно има покачване в цената. Винаги приказваме за стотинки, изразяващи се в едноцифрено число, добави Кукушева.

Как се движи цената на пшеницата все още - вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР